Het verhaal

Overal Wat

Opa Iemke had een droom, boer worden op Terschelling!

Opa

Iemke Klaas

Werd geboren in Nederlands-Indië. Toen hij na de oorlog terugkeerde naar Nederland had Iemke een droom: Hij wilde boer worden op Terschelling. Samen met zijn vrouw Antje vertrok hij naar het noorden van het land en kocht hij een kleine boerderij met een stukje land midden in het dorp Hoorn. De koeien kwamen in het achterhuis en zelf gingen ze in het voorhuis wonen. Vier kinderen werden er geboren, deze hielpen hun vader mee op de boerderij. In de zomer ruilde ze het voorhuis in voor het achterhuis , zodat toeristen het voorhuis konden huren. Na twee jaar werd er een zomerwoning gebouwd naast de oude boerderij. Deze deed in de winter dienst als veestalling.

Iemke kluste heel wat bij naast zijn werk als boer, met dit geld kocht hij stukjes land en vee.

Zoon

Jodi

De oude boerderij midden in het dorp werd stukje bij beetje uitgebreid. Ondertussen kwam ook zijn zoon Jodi in het bedrijf. Samen hebben ze de keuze gemaakt om het bedrijf buiten het dorp voort te zetten. Dit is waar de boerderij zich nu bevindt! Omdat Iemke zoveel losse stukjes land in bezit had en deze overal verspreid lagen, noemde hij de stal toepasselijk Overal Wat. Tot op de dag van vandaag hangt deze naam, in zijn handschrift, te pronken voor op de stal!

Jodi woont en werkt samen met zijn vrouw Kasia op de boerderij. Kasia is vooral het aanspreekpunt van de camping.

Voortzetting van de

Derde generatie boeren

In 2021 is Aike toegetreden in het bedrijf waar hij vanaf jongs af aan al kwam. Hij woont samen met zijn vriendin Renske. Samen met oom Jodi vormt hij nu het team op het bedrijf. Ook zoon Casper is hard op weg om in het bedrijf te komen. Naast zijn studie ondersteunt hij de twee mannen waar nodig.

Wij zijn heel trots op de naam Overal Wat en dragen deze voort in de vorm van deze camping! Mooi meegenomen dat er ook nog eens Overal Wat te beleven is op Terschelling!

Benieuwd naar meer verhalen over vroeger en nu? Vraag het gerust aan Jodi, Kasia, Aike of Casper zij kunnen u van alles vertellen over het boerenleven op het eiland!